Religieuze waanzin verdient geen respect

De mazelenepidemie breidt zich uit. Inmiddels zijn 161 kinderen officieel besmet en zijn vijf kleine kinderen opgenomen in het ziekenhuis met ernstige complicaties. Toch laat Jan Boers zijn kinderen niet inenten tegen de ziekte vanwege zijn geloof.

Vader Boers woont op het Zeeuwse eiland Tholen. Zijn acht kinderen (7 t/m 21 jaar) wonen allemaal nog thuis. Hij legt uit waarom hij vanuit zijn geloof kiest om zijn kinderen niet in te enten. Ook legt hij uit hoe je daar in de praktijk mee om gaat. Mogen zijn kinderen nog bij hun vriendjes spelen?

Bij Knevel & Van den Brink kwam Jan Boers dus uitleggen waarom hij zijn kinderen niet heeft ingeënt tegen een aantal ziekten die vroeger, voordat vaccinaties op grote schaal werden toegepast, veel voorkwamen. Ziekten die niet zonder gevaar zijn.

De man ‘argumenteerde’ dat het Gods wil is dat zijn kinderen ziek worden, mocht het zover komen. We mogen niet ingrijpen in de loop der dingen want zo heeft God het gewild. Zelf draagt de man een bril. Ook draagt hij veiligheidsgordels in de auto. En die auto? Als God had gewild dat hij zou rijden, dan had hij toch wel wielen gekregen in plaats van benen? Hoe past dit alles in Gods plan?

De woorden vaccinatie en inenting komen in de bijbel niet voor. Toch weet Jan Boers dat het niet mag van God. Jan Boers is een hypocriet. Hij kiest (en verzint) lukraak wetjes die hem goed uitkomen (ik durf te wedden dat hij homo’s een abominatie vindt) en laat andere wetjes voor wat ze zijn. Er mag heel veel niet van God. Zo mag je van God geen garnalen, paling en varkensvlees eten (Deuteronomium 14), mag je niet op een stoel zitten waar een ovulerende vrouw op heeft gezeten (Leviticus 15:20), mag je geen kleding dragen die is gemaakt uit meer dan één soort vezel (Leviticus 19:19 en Deuteronomium 22:11). Ik geef het je te doen, leven naar Het Woord.

Jan Boers laat zijn kinderen liever sterven dan ze in te laten enten. Zijn beweegredenen hiervoor zijn op z’n allerminst dubieus te noemen. Ik noem ze achterlijk en gevaarlijk. Ik denk dat Jan Boers van zijn kinderen houdt. Ik denk ook dan Jan Boers best een aardige man is (hoewel, heel zeker ben ik daar niet van). Maar ik denk vooral dat hij onredelijk, ongeïnformeerd, geïndoctrineerd en hypocriet is.

Het is de hoogste tijd dit hoofdstuk van de kinderjaren van de menselijke beschaving, de religieuze jaren, af te ronden. Het is tijd om volwassen te worden en onderdeel van dit groeiproces is dat we stoppen met respect te tonen voor religieuze waanzin. Daarmee zullen we op tenen trappen en zullen we mensen raken in het diepste van hun overtuiging. Maar als we daarmee kinderen kun behoeden voor de vreselijke gevolgen van polio, de mazelen en religieuze indoctrinatie in het algemeen, heb ik dat er graag voor over. Dan ben ik maar een botte, militante atheïst.

This entry was posted in Aandacht teveel eer, Gevaarlijke gekken and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Religieuze waanzin verdient geen respect

 1. nierpatient says:

  ik vraag me af wat mijnheer doet als zijn nieren er mee stoppen en hij dialyse nodig heeft.. of als zijn neus verstopt zit en een neusspray zou uitkomst bieden, en wat hij er van vind als een van zijn kinderen dokter wil worden, om zo ziekten die door God gestuurd zijn (volgens hem) te genezen…

  jammer dat deze mensen niet beseffen dat je een gezond verstand ook van God hebt gekregen en dat het wel de bedoeling is dat je dat ook gebruikt.

 2. Charles says:

  De mazelen is een heel normale kinderziekte, waartegen ons lichaam gewoon natuurlijke weerstand tegen opbouwt. Vroeger stuurden ouders hun kinderen express naar vriendjes die de mazelen hadden, werden ze tenminste ziek en konden weerstand opbouwen!

  Wat mij opvalt bij de mens is dat er bijna geen zelfonderzoek meer gedaan wordt. Als een media-bedrijf wat roept, wordt het zonder onderzoek/nadenken nagepraat.
  Zeker als er weer een oude Romeinse tactiek wordt gebruikt: verdeel en heers. De ongelovigen tegen de gelovigen. Heeft de mensheid dit spel dan nog steeds niet door?