De mazelen zijn terug

In Swansea, Wales zijn meer dan 700 gevallen van mazelen gemeld. (1) Dit is de grootste epidemie in het V.K. sinds meer dan tien jaar. Dit brengt grote gevaren voor de volksgezondheid met zich mee. Nog zeker 5.000 kinderen lopen gevaar als gevolg van het ontbreken van de noodzakelijke inentingen.

Minister van gezondheid Mark Drakeford: “It is important for us all to remember measles is not a trivial illness. In a minority of cases, it can lead to serious complications and it can be fatal. Regrettably, the more the disease continues to spread, the more likely these outcomes become.” (2)

Mazelenvirus

De anti-vaccinatielobby is voor een deel verantwoordelijk voor het terugkeren van ziekten die dankzij vaccinatie zijn teruggedrongen en soms zelfs bijna waren uitgeroeid. Ondanks overweldigend bewijs voor de werkzaamheid en veiligheid van inentingen, wordt het verstrekken van inentingen tegengewerkt en ziekten zelfs omarmd. En dit terwijl mazelen verre van onschuldig zijn.

Het wordt hoog tijd om de anti-vaccinatiegekken minder ruimte te geven om hun flauwekul in de media onder de aandacht van onwetende, bezorgde ouders te brengen. Dit heeft niets te maken met het eenzijdig belichten van een controverse, want de controverse bestaat gewoonweg niet.

Onzin voegt niets toe aan het publieke debat. Het kan levens kosten.

This entry was posted in Gevaarlijke gekken, Lezenswaardig and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.