Wat dokters niet weten over de geneesmiddelen die ze voorschrijven

‘Als een nieuw geneesmiddel wordt getest, zouden de resultaten voor de rest van de medische wereld moeten worden gepubliceerd. Maar vaak worden negatieve of voorlopige resultaten niet gepubliceerd waardoor dokters in het ongewisse blijven. In deze gepassioneerde talk legt Ben Goldacre uit waarom deze ongepubliceerde negatieve data zo buitengewoon misleidend en gevaarlijk zijn.’

Lees meer op TED.com

In zijn nieuwste boek, Bad Pharma: How Drug Companies Mislead Doctors and Harm Patients, legt Goldacre bloot hoe de farmaceutische industrie zaken doet met de medische dienstverlening en de mate waarin zij het wetenschappelijk onderzoek naar hun eigen producten manipuleert.
This entry was posted in Educatief, Verstandige mensen and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Wat dokters niet weten over de geneesmiddelen die ze voorschrijven

  1. Aart says:

    De farmaceutische industrie is van dezelfde soort als de bankenwereld. Over de ruggen van gewone mensen heen worden producten aan de man gesmeerd, die op allerlei manieren kwalijke gevolgen kunnen hebben voor de onwetende gebruiker. Je zou een goede vergelijking kunnen maken tussen banken-multiantionals en farma-multinationals. Beiden streven zo veel mogelijk winst na over de ruggen van zo veel mogelijk mensen. Daarbij wordt geen methode en geen product geschuwd. Gewetenloos worden mensen gemanipuleerd en kapot gemaakt, soms letterlijk.