Melanie’s Marvellous Measles

Stephanie Messenger verloor haar zoon van een paar maanden oud als gevolg van een genetische afwijking. Tenminste, dat is wat artsen haar vertelden. Stephanie dacht daar anders over: Vaccination killed him, I have no doubt.”

Het is uiteraard zeer tragisch hetgeen Stephanie Messenger is overkomen. Maar wat eveneens zeer tragisch is, is dat zij een kinderboek heeft geschreven getiteld Melanie’s Marvellous Measles waarin zij een kruistocht is begonnen tegen het vaccineren van kinderen. Ze beweert dat vaccinaties de oorzaak zijn van allerlei aandoeningen en overlijden van kinderen. “For most children it is a good thing to get measles“, schrijft ze in haar boek. Volgens haar zou het zelfs goed zijn om ziekten te krijgen om zo de natuurlijke afweer te sterken. Hier gaat zij voorbij aan de gevaren van de mazelen, die hersenbeschadiging en zelfs de dood kunnen veroorzaken.

Haar zus Susan is echter een andere mening toebedeeld: “She did not lose her baby to vaccination, I was there. He had genetic disease passed on from his father. Her first husband. 1 of 3.” Bron

Maar intussen blijft Messenger haar ongefundeerde, pseudo-wetenschappelijke verhaal verspreiden en is haar boek nog immer op veel adressen verkrijgbaar zonder een waarschuwing voor de gevaren die het opvolgen van haar advies kan opleveren.

Wanneer kunnen we ‘Alberts Almachtige AIDS’, ‘Klaas’ Koddige Kanker’ en ‘Grimelda’s Geweldige Chlamydia’ verwachten?

This entry was posted in Gevaarlijke gekken, Wetenschap and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Melanie’s Marvellous Measles

  1. Pingback: De mazelen zijn terug | Achtergrondruis